Србија и Балкан

Да ли ће Црна Гора бити коспонзор резолуције о Сребреници? И Спајић без одговора

Црна Гора о томе има свој став, који је до сада више пута саопштен, рекао је црногорски премијер
Да ли ће Црна Гора бити коспонзор  резолуције о Сребреници? И Спајић без одговораGetty © Dursun Aydemir/Anadolu

Црногорски премијер Милојко Спајић није желео да одговори на питање да ли ће Црна Гора бити коспонзор резолуције о Сребреници, која би требало да се нађе на Генералној скупштини УН.

Спајић је рекао да Црна Гора о томе има свој став, који је до сада више пута саопштен.

"Данас то није тема, ово данас је тема која се тиче будућности", рекао је Спајић на конференцији за медије у Влади Црне Горе, на којој је најављен претквалификациони тендер за деоницу ауто-пута.

Указао је и да ЕУ види велику промену у области владавине права у Црној Гори.

"То су те вредности ЕУ, 100 одсто усклађеност са спољном безбедносном и одбрамбеном политиком и владавина права", навео је Спајић.

Подсетимо да су представници невладиних организација и грађански активисти упутили Спајићу и свим министрима у кабинету иницијативу да се Црна Гора придружи државама које су коспонзори резолуције УН о геноциду у Сребреници.

Иницијативу је, осим невладиних организација, подржало и више грађанских активиста, међу којима и председница Хелсиншког одбора за људска права у Србији Соња Бисерко, активисткиња за људска права Аида Ћоровић, али и бивша министарка европских послова Црне Горе Јована Маровић.

Коментаришући јучерашњу тврдњу Мила Ђукановића, да је на политичкој сцени у Црној Гори на делу реваншизам, који је упоредио са крвном освето, Спајић каже да су "најбоље освете резултати у инфраструктури.

"Желим да се сви осветимо лошем вођењу државе у прошлости на начин што ћемо боље да водимо државу и што ћемо инфраструктуру да дигнемо на незамислив ниво. По мени је то најбоља освета на освету и да затворимо тај круг освета, надам се заувек у Црној Гори", поручио је Спајић, пренели су подгорички медији.

image
VV inauguration
banner