Србија и Балкан

Брнабић са Кетрин Ештон: Приштина није испунила обавезу из Бриселског споразума и формирала ЗСО

Ештон је посредовала у потписивању Бриселског споразума 2013. године
Брнабић са Кетрин Ештон: Приштина није испунила обавезу из Бриселског споразума и формирала ЗСО© TANJUG/ NARODNA SKUPŠTINA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ/

Председница Народне скупштине Републике Србије Ана Брнабић је током састанка са са некадашњом високом представницом Европске уније за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон нагласила да Приштина, и након више од 10 година, није испунила своју обавезу из Бриселског споразума, и формирала Заједницу српских општина.

Ештон, која је посредовала у потписивању Бриселског споразума 2013. године, честитала је председници парламента на новој функцији и истакла да се налази на месту са ког је могуће урадити и променити многе ствари, саопштено је из Народне Скупштине.

Она је навела и да јој је задовољство поново посетити Србију након неколико година, те да је приметан економски напредак који наша земља остварује.

Имајући у виду да Ештон долази из Велике Британије, обе су изразиле наду да ће две земље јачати парламентарну сарадњу у наредним годинама, наводи се у саопштењу.

Састанку је присуствовао и амбасадор Велике Британије у Србији Едвард Фергусон.

image
VV inauguration
banner