Србија и Балкан

Локомотива подкаст: Русија, Кина, Иран – осовина зла, или осовина отпора?

У новом џем сешн издању Локомотиве, аутори Тиосав Пурић и Марко Николић су са Андреом Јовановић и Дарком Делићем говорили о збивањима која су обележила април
Локомотива подкаст: Русија, Кина, Иран – осовина зла, или осовина отпора?

У првом делу емисије, аутори су говорили о поделама у опозицији пред београдске изборе и томе како је "Србија против насиља" постала борбени строј који "бира борбу".

Такође, било је речи о парадигматичном сусрету америчког амбасадора и Динка Грухоњића, предстојећој посети кинеског председника Србији и збивањима у Уједињеним нацијама.

Централна тема емисије био је сукоб Израела и Ирана, у ком су аутори подсетили да, упркос сталним настојањима са Запада да се Иран дисквалификује као "регионална сила", остаје чињеница да је Иран једина земља која је претходних година напала чак три нуклеарне силе (Израел, САД и Пакситан), а да му притом није узвраћено.

Такође, аутори су говорили о повратку реторике из времена Буша Млађег у амерички политички мејнстрим на велика врата, која подразумева описивање Русије, Кине и Ирана као "осовине (или осовина) зла" и о изборима у Индији и променљивом односу Запада према премијеру Модију.

Локомотива подкаст емитује се сваке суботе у 20 часова.

image