Србија и Балкан

Укратко 30. април: Вучевић саопштио састав нове владе; Ванредна седница СБ УН о ситуацији у БиХ

Председник Србије Александар Вучић реаговао је данас поводом писања регионалних медија о резолуцији о Сребреници, казао је да су организоване читаве фабрике лажи против Србије. Пољска је поднела захтев за учешће у НАТО програму "Нуклеарно дељење"
Укратко 30. април: Вучевић саопштио састав нове владе; Ванредна седница СБ УН о ситуацији у БиХ© FOTO TANJUG/ Vlada Republike Srbije/ Đorđe Krstić
  • Изложба непријатељског наоружања и војне опреме коју су руски војници запленили током Специјалне војне операције је срамота за НАТО, указао је бивши аналитичар ЦИА Лари Џонсон у интервју за јутјуб канал "Дијалог воркс".
  • Пољска је поднела захтев за учешће у НАТО програму "Нуклеарно дељење" и није га повукла, изјавио је заменик Министра одбране Павел Залевским за пољску телевизију. Претходно, пољски председник Анджеј Дуда изјавио је да су власти ове државе спремне да разместе америчко нуклеарно наоружање на својој територији, па је поводом овог питања 1. маја требало да се одржи састанак Дуде и премијера Туска, који је отказан због здравственог стања потоњег.
image