Србија и Балкан

"Фридом хаус" проглашен непожељним у Русији

"Фридом хаус" позива на свеобухватну помоћ Украјини "за победу над Русијом", заплене замрзнуте руске имовине у корист Украјине, јачање притисака санкција на Русију и увођење међународних санкција против трећих земаља "за подршку Москви"
"Фридом хаус" проглашен непожељним у Русији© Tanjug/AP Photo

Канцеларија руског државног тужиоца прогласила је америчку међународну невладину организацију "Фридом хаус" непожељном у Русији.

"Међу главним активностима 'Фридом хауса' је промовисање такозване доминантне улоге Сједињених Америчких Држава у свету. Такође, од почетка Специјалне војне операције, организација је активно укључена у промовисање политика непријатељских држава у вези с руско-украјинским конфликтом, и дискредитовање Оружаних снага Русије", саопштила је Канцеларија руског тужиоца, пренео је ТАСС.

Из Канцеларије додају да "Фридом хаус" позива на свеобухватну помоћ Украјини "за победу над Русијом", заплене замрзнуте руске имовине у корист Украјине, јачање притисака санкција на Русију и увођење међународних санкција против трећих земаља "за подршку Москви", пише ТАСС.

Тужилаштво је навело да организација пружа информације и финансијску, правну и другу подршку руским опозиционим организацијама, прозападним и ЛГБТ активистима, заједницама које се залажу за своје интересе, и особама осуђеним за терористичка дела.

image