Србија и Балкан

Вучић за РТ Балкан: Посетићу Фица с Орбаном, надам се да ће се брзо опоравити

Фицо је и данас непоколебљиви пријатељ Србије, рекао је Вучић и додао да се нада да ће тако још дуго остати

Председник Србије Александар Вучић потврдио је за РТ Балкан да планира, заједно са мађарским премијером Виктором Орбаном, да посети премијера Словачке Роберта Фица на којег је данас извршен атентат и за чији се живот лекари боре.

"Надам се да ће Фицо бити на путу опоравка, а мој и Викторов договор је да заједно одемо у посету", кратко је прокоментарисао Вучић за РТ Балкан.

Председник је на скупу у Руском дому поручио да су Фицо и Словачка "у нашим срцима".

"Роберт Фицо је један од малобројних слободарских лидера у Европи који је увек имао огромну снагу", изјавио је председник Вучић на скупу у Руском дому чија је тема "Ревизија историјских чињеница и отпор слободарских народа".

Он је додао да је Фицо и данас непоколебљиви пријатељ Србије и да верује да ће то дуго остати.

"Увек су били на страни Србије и то им никада нећемо заборавити", рекао је Вучић.

Председник је замолио патријарха, заједно са свим архијерејима СПЦ, да се сви заједно молимо за здравље и опоравак "нашег брата и пријатеља" Роберта Фица и да му Бог подари дуг живот после мучког напада.

Он је истакао да, после тог мучког напада, може да каже да је Фицо, не само један од малобројних слободних и слободарских лидера у Европи, већ и један од људи који је увек имао огромну снагу чак и када је био толико и тако брутално нападан, да нико није ни сањао, ни могао да помисли да ће на велика врата да се врати на политичку позорницу Словачке.

"Он је својом упорношћу, марљивошћу, огромном енергијом то успео, а био је непоколебљив и данас је непоколебљив пријатељ Србије. И верујем да ће то заувек остати, као што су и он и Словачка у нашим срцима, јер као мало ко, увек су бивали на страни Србије и никада то нећемо заборавити. Надам се да ћу имати прилике ускоро са њим да разговарам као што сам разговарао са њим пре неколико дана. И верујем да ћемо имати боље вести у данима које су пред нама", рекао је Вучић на скупу одржаном на тему "Ревизија историјских чињеница и отпор слободарских народа".

image