Србија и Балкан

Додик честитао Алијеву Дан државности Азербејџана: Да се пријатељство и подршка чврсто надограђују

Први човек Српске истакао је да РС и Азербејџан имају "посебно топле и пријатељске односе, пуне разумевања и узајамног поштовања"
Додик честитао Алијеву Дан државности Азербејџана: Да се пријатељство и подршка чврсто надограђујуGetty © Photo by Serhat Cagdas/Anadolu Agency via Getty Images

Председник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитку председнику Републике Азербејџан Илхаму Алијеву поводом Дана државности Републике Азербејџан.

"Честитам Дан државности Републике Азербејџан у име народа и институција Републике Српске и у своје лично име. С вама на челу Република Азербејџан је израсла у регионалног лидера и економску силу и с поносом могу рећи да Република Српска и Република Азербејџан имају посебно топле и пријатељске односе, пуне разумевања и узајамног поштовања", написао је Додик на Иксу.

Додао је да је у време великих тектонских геополитичких промена, изазова на економској глобалној сцени, разумевање и поштовање унутрашњих прилика и спољне политике сваке од земаља изузетно важно.

"Са задовољством истичем убеђење да ће наша билатерална сарадња у многим сегментима бележити раст и ићи узлазном линијом. Уверен сам да ће наши односи додатно ојачати у годинама које су пред нама на обострану корист наших народа и земаља. Дозволите да изразим моју искрену и постојану намеру да се пријатељство и подршка – за коју смо већ поставили темеље – чврсто надограђују, чувају и поштују!", истакао је председник Републике Српске.

Честитку је завршио изразима дубоког поштовања и жељама за здравље и благостање Алијева, као и за напредак и просперитет пријатељског народа Републике Азербејџан.

image