Србија и Балкан

Син генерала Младића: Његово стање је непромењено тешко и озбиљно

Генералов син Дарко Младић је рекао да се породица константно труди да наши стручњаци буду укључени у то шта се дешава са његовим здрављем
Син генерала Младића: Његово стање је непромењено тешко и озбиљно© Xinhua

Здравствено стање хашког осуђеника, генерала Ратка Младића је непромењено тешко и озбиљно, а с обзиром на то да је везан за кревет у врло високом је ризику од озбиљних компликација, које би могле да доведу до најгорег исхода, изјавио је данас генералов син Дарко Младић.

"Стање генерала је непромењено. Није ни горе ни боље. Везан је за кревет, непокретан и у јако озбиљном здравственом стању са свим ризицима који могу да доведу најгорег исхода", рекао је Дарко Младић за Срну.

Најавио је да ће се сутра чути са оцем и да је Видовдан значајан дан и за генерала и за његову породицу у смислу значаја за Војску Републике Српске и Републику Српску.

Он је навео да је његовог оца пре две недеље посетио нефролог из Србије, да је породица добила тај извештај лекара, као и да је у плану да га нови доктор посети у јулу.

"Константно се трудимо да наши стручњаци буду укључени у то шта се дешава са његовим здрављем", рекао је Дарко Младић.

Подсетимо, почетком маја је одбијен захтев да се генерал Ратко Младић пребаци на даље лечење у Србију. Како је тада изјавио Дарко Младић, лекари сматрају да се његово стање поправља и да могу да му пруже адекватну здравствену заштиту како би се вратио у затворску ћелију.

image