Србија и Балкан

Ђајић за РТ Балкан након прегледа Младића у Хагу: Доминантне су кардиолошке и неуролошке тегобе

Генерал се јако обрадовао нашем доласку, био је комуникативан и разговарали смо о свим његовим здравственим тегобама, рекао је за РТ Балкан директор УКЦ Републике Српске професор доктор Владо Ђајић
Ђајић за РТ Балкан након прегледа Младића у Хагу: Доминантне су кардиолошке и неуролошке тегобеwww.globallookpress.com © nill/PLANET PHOTOS

Директор УКЦ Републике Српске Владо Ђајић огласио се за РТ Блакан након обиласка Ратка Младића у притворској јединици у Схевенингену и указао да код генерала преовладавају неуролошке и кардиолошке тегобе.

"Били смо у Схевенингену, у притворској јединици код генерала Ратка Младића. Разговарали смо са генералом о његовим здравственим тегобама и проблемима, разговарали смо и са његовим лекарским тимом који ради овде у притворској јединици. Погледали смо медицинску документацију и детаљно га прегледали", рекао је Ђајић.

Добро је, каже Ђајић, што је лекарски тим баш у овом саставу.

"У тиму смо били: кардилог-доктор Никола Шобот, неуролог-доктор Синиша Миљковић, и форензичар психијатрије доктор Милан Стојаковић, и ја као професор неурологије и дугогодишњи шеф одељења за церебро-васкуларне болести. Направили смо план за сутрашњу посету, а након тога ћемо донети конзилијарну одлуку и мишљење са даљим препорукама за лечење. То ћемо послати лекарима у Схевенингену и породици генерала Ратка Младића", навео је наш саговорник.

Директор УКЦ Републике Српске истакао је значај доласка српских лекара у посету генералу Младићу. Како је рекао, све је протекло јако емотивно.

"Генерал се јако обрадовао нашем доласку, био је комуникативан и разговарали смо о свим његовим здравственим тегобама: како су почеле, како напредују, какве лекове пије, итд. Значајно је што је био у могућности да све тегобе и симптоме каже на српском језику, то значајно олакшава рад лекара, јер је некада странцима теже због језичке баријере."

Како је истакао Ђајић, "све је протекло јако емотивно и дирљиво и овим смо јако усрећили генерала Ратка Младића".

У складу са правима заштите приватности пацијента, али и прописима из Схевенингена, јавност и медији ће бити обавештени о ономе што сутра српски лекари донесу као закључак након детаљног прегледа генерала Ратка Младића.

image
VV inauguration
banner