Свет

Школа у Канади забранила ученицима да фотографишу трансродну учитељицу са вештачким грудима

Трансродна учитељица са вештачким грудима недавно је привукла пуно пажње на друштвеним мрежама, ђацима се сада прети суспензијом ако је фотографишу или сниме
Школа у Канади забранила ученицима да фотографишу трансродну учитељицу са вештачким грудима© Printscreen/New York Post

Школа у Канади наводно је претила суспензијом ученицима ако фотографишу своју контроверзну трансродну учитељицу која има вештачке груди величине З.

Родитељи у школском округу Халтон у Онтарију у Канади тврде да су неки ученици упозорени да ће бити суспендовани са наставе ако наставе да снимају и фотографишу учитељицу у средњој школи "Оуквил Трафалгар" Кајлу Лемиј, преноси "Дејли мејл".

Лемиј је раније ове јесени доспела на насловне стране новина након што су се њене слике са на којима је у разреду са масивним вештачким грудима појавиле у јавности, као и њеног путовања падобраном са порно звездом.

Ученици су од тада делили видео записе Лемиј у другим школама на којима се опоравља од повреде стопала, где се види како хода са штакама и седи поред ученика који је изгледао као да вапи, преноси "Торонто Сан".

Окружни званичници сада су послали упозорење подсећајући ученике да им није дозвољено да сликају никога у школи, осим ако не добију њихову дозволу.

Уз притужбе на наводна упозорења о суспензији, родитељи су тврдили да "Лемиј добија личну пратњу и заштиту" где год да иде након што је округ добио низ претњи бомбом.

Док је инструктор падобранства и мушка порно звезда Александар Боисверт описао Лемијин скок падобраном као "изазов", али није било извештаја да је ова учитељица повређена на том путовању.

Школски одбор округа Халтон је, међутим, рекао да је Лемиј задобила повреду стопала и да је морала да одступи од својих уобичајених радних обавеза док се опоравља.

Затим је снимљена како хода са штакама у средњој школи "Др Франк Ј. Хејден", у Бурлингтону, и ради као наставник на замени у средњој школи "Аби Парк" у Оаквилеу.

Родитељи у школама рекли су за британски "Сан" да је полиција виђена у обе зграде пошто је округ повећао безбедност након две узастопне претње бомбом прошлог месеца.

Школски одбор округа Халтон је у више наврата бранио Лемијину одлуку да промени пол и носи женску одећу, додајући да је питање вештачких груди величине З "кадровска ствар".

Портпарол школског одбора Хедер Франси поновила је да округ не може да коментарише питања људских ресурса. Она је додала да ученици морају да поштују политику округа у вези са коришћењем мобилних телефона.

"Рутинска је пракса да студенти добију дозволу пре снимања, употребе и преноса слика или видео записа било кога и било чега у било ком тренутку (укључујући друге ученике, особље или било коју особу),", рекла је она за "Сан".

Лемиј је започео да прелази са мушког на женски пол 2021. године, али се тек недавно појавио у школи са вештачким грудима. Округ је тврдио да би критиковање или мешање у приватне ствари ове учитељице било противно Закону о људским правима Онтарија.

"Родни идентитет и родно изражавање заштићени су Законом о људским правима Онтарија", наводи се у саопштењу одбора.

image
VV inauguration
banner