Свет

Британски краљ Чарлс III избацио принца Ендруа из краљевске палате због суђења за силовање

За британског принца који је 2019. године оптужен да је сексуално напаствовао малолетницу, живот на краљевском двору је званично завршен
Британски краљ Чарлс III избацио принца Ендруа из краљевске палате због суђења за силовањеGetty © Christopher Furlong / Staff

Британски краљ Чарлс III избацио је свог брата, принца Ендруа, из Бакингемске палате због тужбе за сексуално злостављање малолетнице, објавио је британски лист "Репорт".

"Његов живот у палати је званично завршен. Краљ му је то јасно ставио до знања. Ендру није члан краљевске породице. Он је сам", рекао је извор за "Репорт".

Принц Ендру је други од тројице синова краљице Елизабете II и обављао је функцију њеног државног саветника. У новембру 2019. се повукао са свих јавних послова, а од јануара 2022. су му укинута сва војна признања и краљевско покровитељство.

Британског принца је 2019. године Американка Вирџинија Џуфри оптужила да је сексуално напао и силовао у Лондону и САД када је имала 17. година.

Џуфри је навела да ју је подводио принчев добар пријатељ, њујоршки милијардер и осуђени сексуални преступник Џефри Епстин.  

 

image