Свет

Рон Пол: Приоритети америчког Конгреса су ауторитарност и рат

Укупна потрошња САД за украјинску војску премашује 100 милијарди долара, што је отприлике за 50 одсто више од целокупног војног буџета Русије, каже овај амерички политичар, при чему сукоб у Украјини не утиче на безбедност САД и до њега не би дошло да није било претходног мешања Американаца
Рон Пол: Приоритети америчког Конгреса су ауторитарност и ратwww.globallookpress.com © © Jeff Wheeler

Амерички Конгрес усвојио је нови "омнибус закон" од 4.000 страница, пише Рон Пол, тежак 1.700 милијарди долара, који предвиђа издвајање од 858 милијарди долара буџетских средстава за ратовање и 772,5 милијарди долара на социјалну помоћ.

Како упозорава овај бивши конгресмен и председнички кандидат, само су малобројни представници и сенатори, ако их уопште има, прочитали Закон о издвајањима за фискалну 2022. пре него што су за њега гласали. За закон су гласали већином републиканци, али нико не би требало да мисли да се демократе противе овој политици.

"Под председником Бајденом и Конгресом који су контролисале демократе током последње две године потрошња за `одбрану` порасла је за 4,3 одсто". Исто тако, сваки републикански председник током последњих година, укључујући и двојицу који су имали контролу над Конгресом у делу свог мандата, подржавао је огромна повећања потрошње за државу благостања. "Већина демократа се само претвара да се супротставља рату, а већина републиканаца се претвара да се противи држави благостања како би умирили базе својих партија", наводи Рон Пол.

ФБИ крши уставна права Американаца 

Овај закон додељује Украјини 44,5 милијарди долара. Тиме укупна потрошња САД за украјинску војску премашује 100 милијарди долара, што је отприлике за 50 одсто више од целокупног војног буџета Русије. Овај новац, примећује Рон Пол, троши се на сукоб који не утиче на безбедност САД, али до којег не би никад дошло да није било претходног мешања Американаца.

Закон обезбеђује и 11,3 милијарде долара за Федерални истражни биро (ФБИ), што је повећање од 569,6 милиона долара. Према руководству Демократске странке, ова одлука о повећању финансирања донесена је како би ФБИ "могао ефикасније да се бори против екстремистичког насиља и домаћих терориста."

Јавност је недавно сазнала шта ФБИ сматра под "борбом против екстремизма", када су објављени мејлови између званичника "Твитера" и ФБИ. Они показују да је Биро радио са "Твитером", као и са другим компанијама које контролишу друштвене мреже, на сузбијању ширења "одређених прича" као што је она о лаптопу Хантера Бајдена, или на сузбијању скептицизма у погледу ношења маски и вакцинације. ФБИ је чак користио средства пореских обвезника да надокнади "Твитеру" трошкове спровођења ових мера. Уколико владини званичници раде са приватним компанијама да ућуткају америчке грађане, то је очигледно кршење Првог амандмана.

Ово није први пут да ФБИ крши уставна права америчких грађана. У ствари, од свог оснивања, ФБИ је циљао политичке лидере, попут Мартина Лутера Кинга, чији програм је корумпирано руководство Бироа сматрало "екстремним" или "опасним".

Савезна влада нема уставну надлежност над кривичним законом, осим у случајевима пиратерије, фалсификовања и издаје. Они којима је стало до грађанских слобода требало би да се удруже како би обуставили овакво финансирање ФБИ.

Свеобухватни Закон о издвајањима за фискалну 2022. проширује овлашћења владе, смањује слободе америчких грађана и повећава државни дуг, што само погоршава инфлацију.

Наше политичке елите дају приоритет милитаризму у иностранству и ауторитаризму код куће, сматра Рон Пол, уместо да решавају стварне проблеме са којима се суочава амерички народ, попут деструктивне монетарне политике ФЕД-а.

image