Свет

Пољска: Вести уз наслов Херојска одбрана Русије (ВИДЕО)

Телевизијски канал "ТВП Инфо", током прилога о сукобу у Украјини, емитовао наслов "Херојска одбрана Русије"
Пољска: Вести уз наслов Херојска одбрана Русије (ВИДЕО)Getty © Sean Gallup / Staff

Водитељка емисије пољског ТВ канала "ТВП Инфо" говорила је о сукобу у Украјини, као и о томе да Русија припрема специјалне јуришне групе уз натпис "Херојска одбрана Русије", преноси пољска "Газета".

Корисници друштвених мрежа иронично су прокоментарисали видео да се уредник вести још није опоравио од прославе Нове године, док други захтевају да се каналу одузме дозвола.

Раније је амерички телевизијски канал Си-Ен-ЕН, уживо 25. јануара, означио украјински град Харков као руски у репортажи о руским војним вежбама.

"Говорило се о ситуацији у Украјини. Уследио је интервју са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом, када је 20 секунди у горњем десном углу био приказан натпис 'Харков, Русија', наводи се у публикацији.

Раније је виши научни сарадник Академије војних наука, војни аналитичар Владимир Прохватилов оптужио Пољску да планира напад на Русију са територије Украјине.

Пензионисани капетан првог ранга, војни експерт Володимир Гундаров рекао је да ће Варшава повећати свој контингент како би повратила своје историјске територије у западној Украјини.

 

 

image
VV inauguration
banner