Свет

Маск прети "Фаучи фајловима", епидемиолог "нема појма" о чему он прича

Главни Бајденов специјалиста из периода пандемије поново је на удару власника "Твитера" али тврди да нема шта да крије
Маск прети "Фаучи фајловима", епидемиолог "нема појма" о чему он причаwww.globallookpress.com © Ken Cedeno - Pool via CNP/Consolidated News Photos

Амерички епидемиолог Ентони Фаучи познат и као "ковид цар" прошле недеље се повукао са положаја главног владиног стручњака за заразне болести, али, да му пензионерски дани не протичу мирно, побринуо се - ко други него Илон Маск.

Нови власник "Твитера" поново је припретио доктору, најављујући да ће ове недеље објавити такозване "Фаучи фајлове" у којима ће, судећи по његовим ранијим објавама, открити и бројне нечасне радње овог ковид специјалисте.

Али, доктор, иначе одавно већ и на зубу републиканаца који најављују да ће по преузимању Представничког дома покренути истраге о његовој борби против пандемије, био је оличење невиности и наивности када га је новинар "Си-Би-Ес њуза" упитао да прокоментарише Маскове претње.

"Немам појма о чему Маск прича. Мислим, има много дезинформација, теорија завере и дезинформација. Немам шта да му кажем. Не разумем шта ради. То је само несрећа", рекао је доктор који је пола века на функцији и испратио је седам америчких председника.

Фаучи, наводно нема проблем ни са републиканцима који ће га готово сигурно, у оквиру своје истраге позвати да сведочи.

"Радо бих то урадио без икаквих проблема. Али немам шта да кријем. Могао бих да браним све што сам урадио", рекао је Фаучи и додао да планира да задржи правног саветника.

Лекар за кога је Маск написао "оптужите Фаучија", и рекао да ће се, како буде губио моћ "много тога откривати" о америчком начину борбе против пандемије, пожалио се новинару да и он и његова породица и даље добијају претље смрћу, те да има и даље заштиту коју су му обезбедили амерички маршали о трошку пореских обвезника.

"Не бих волео да мислим да ћу до до краја живота имати око себе људе који су довољно луди да желе да ми науде јер сам урадио ствари које су спасиле милионе живота. То је некако... како то да разумеш?" рекао је Фаучи.

image