Свет

Ердоган: Немамо проблем са Грцима док они не изазивају проблеме у Егејском мору

Турска је у октобру теситрала своју балистичку ракету кратког домета "тајфун", која може да погоди циљ са удаљености од 561 километар
Ердоган: Немамо проблем са Грцима док они не изазивају проблеме у Егејском мору© Tanjug/AP Photo/Burhan Ozbilici

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да његова земља нема проблема са Грчком све док Грци не изазивају проблеме у Егејском мору.

"Испалили смо 'тајфун'. Колики је домет 'тајфуна'? То је 561 километар. Шта су Грци учинили? Уплели су се у напад. Новине су одмах ставиле наслове 'погодиће Атину'. Ми немамо такав проблем све док се не петљате са нама у Егејском региону. Све док се не петљате са нама у Егеју, ми се нећемо петљати са вама", рекао је Ердоган на церемонији у Анталији, пренела је Анадолија.

Агенција подсећа да је Турска у октобру тестирала своју балистичку ракету кратког домета 'тајфун'.

Пројектил може да погоди циљ на удаљености од 561 километар за 456 секунди.

Ердоган је на церемонији у Анталији поздравио развој домаће одбрамбене индустрије, рекавши да јој свака земља завиди на борбеној летелици "бајрактар ТБ2" и беспилотном борбеном авиону "кизилелма".

Турска телевизија ТРТ објавила је да је Анкара негодовала због више провокативних акција Грчке у региону током последњих месеци, укључујући гомилање наоружања на острвима која се налазе близу границе са Турском.

image