Свет

Аустријанци против санкција Русији: САД су испровоцирале трагедију у Украјини (ВИДЕО)

Грађани позвали на очување неутралности Аустрије и упозорило на тешке глобалне последице економских притисака усмерених против Русије
Аустријанци против санкција Русији: САД су испровоцирале трагедију у Украјини (ВИДЕО)Getty © Scott Barbour/Getty Images

Неколико стотина грађана Беча окупило се на улицама како би позвали тамошње власти да укину санкције Русији и очувају неутралност Аустрије, као и да би  апеловали на снижење цена струје и гаса, преносе "РИА Новости".

Незадовољне Бечлије навеле су да је разлаз између Европе и Русије једино у интересу Америке чији је дугорочни циљ "уништење Руске Федерације". Управо Сједињене Државе, према учесницима овог протеста, не само да су "испровоцирале трагедију" у Украјини , већ је и "намерно развлаче", блокирајући покушаје преговора и испоручујући оружје Кијеву .

"Аустрија учествује у овом економском рату и уместо јефтиног гасоводног гаса из Русије, ми смо принуђени да купујемо три пута скупљи, али и за животну средину много штетнији ЛНГ од САД", упозорили су демонстранти.

Бечлије окупљене на митингу у рукама су, иначе, носили транспаренте са натписима "Вратите нам милијарде суперпрофита", "За неутралност", "Смањите цене струје и гаса", али и заставе Аустрије и Русије.

"ЕУ стално говори о светој крави – праву на слободну трговину. Али ово право се очигледно тиче само трговинских односа са Сједињеним Државама и њиховим савезницима", рекли су демонстранти.

Према речима незадовољних, САД уводе санкције и другим земљама, не само Русији, а све то води ка већој инфлацији и вишим трошковима живота. 

Запад је иначе појачао притисак  санкција на Русију њене специјалне војне операције у Украјини.

Руски председник Владимир Путин раније је изјавио да је политика обуздавања и слабљења Русије дугорочна стратегија Запада, а санкције су задале озбиљан ударац целокупној глобалној економији. 

Главни циљ Запада је, тврди Путин, да погорша животе милиона људи, а Руска Федерација је више пута изјављивала да ће Русија решити све проблеме које јој Запад ствара.

image