Свет

Молдавија поново отворила ваздушни простор, огласили се званичници (ФОТО)

Убрзо након што је Кишињев затворио ваздушни простор изнад Републике, Одељење за цивилно ваздухопловство јавило да је оно поново отворено
Молдавија поново отворила ваздушни простор, огласили се званичници (ФОТО)www.globallookpress.com © Philipp von Ditfurth

Ваздушни простор изнад Молдавије је поново отворен, рекли су за ТАСС из Одељења за цивилно ваздухопловство Молдавије. Саопштење је стигло убрзо након што је државна авио-компанија "Ер Молдова" на Фејсбуку написала да је дошло до затварања ваздушног простора, не објавивши тачан разлог такве одлуке.

"Ваздушни простор Молдавије тренутно је затворен. Данашњи распоред летова биће измењен. Чекамо наставак летова", навели су претходно у саопштењу авио-компаније.

У међувремену, молдавски медији, како је пренео украјински "УНИАН", јавили су да је изнад земље примећен дрон, док су Телеграм канали са територије Молдавије јавили да ће ваздушни простор бити затворен до 16. фебруара. Други медији пренели су да је одлука била донета из безбедносних разлога.

Међународни аеродром у Кишињеву потврдио је за "РИА Новости" одлуку о затварању ваздушног пространства, али из прес службе те ваздушне луке нису дали никакву додатну информацију о томе шта се заправо дешава.

У исто време, сајт Флајтрадар (Flightradar24.com), одмах након првобитне информације "Ер Молдова", показао је да изнад Молдавије у том тренутку заиста није било ниједног авиона. 

image