Свет

Лукашенко: Са јаком Кином, биће јака и Белорусија (ВИДЕО)

Хајде да заједно интензивирамо наше односе за добробит наших народа, јер је наше пријатељство постало свевременско, свеобухватно, поручио је председник Белорусије на састанку са премијером Државног савета Кине Ли Кећијангом
Лукашенко: Са јаком Кином, биће јака и Белорусија (ВИДЕО)Getty © Photo by Wu Hong-Pool/Getty Images

Председник Белорусије Александар Лукашенко поручио је да верује да ће се његова земља интензивније развијати са јаком Кином.

"Желимо вам успех. То је наш прагматизам. Јер ако је Кина јака, и наша Белорусија ће бити јака и развијати се", нагласио је белоруски лидер на састанку са премијером Државног савета Кине Ли Кећијангом, преноси "БелТА".

Лукашенко је честитао кинеској страни на успеху редовног конгреса Комунистичке партије Кине.

"Сви смо веома пажљиво пратили овај конгрес, видимо ситуацију која се развија у међународној арени. Честитамо вам на мирном, промишљеном кретању напред. Ви идете својим путем, не мешате се никоме и не реагујете на мале провокације, које су усмерене или с леве или с десне стране против Кине, што је у потпуности у складу са духом и карактером кинеског народа", рекао је Лукашенко.

Председник је нагласио да Кина "у центру Европе увек може да рачуна на мирну Белорусију"

"Хајде да заједно интензивирамо наше односе за добробит наших народа. За вас нема затворених тема, нема затворених региона. Дођите, сарађиваћемо. Наше пријатељство је постало свевременско, свеобухватно. И у том смислу спремни смо да делујемо и изађемо у сусрет потребама кинеског народа", нагласио је он.

Председник Белорусије Александар Лукашенко допутовао је у државну посету Кини, где ће боравити до 2. марта.

image
VV inauguration
banner