Свет

Тихи бојкот Трампа на "Фокс њузу"?

Захлађење односа између бившег председника САД и његовог некада омиљеног кабловског информативног канала отишло је толико далеко да је на снази "тиха забрана", оцењује британски "Гардијан"
Тихи бојкот Трампа на "Фокс њузу"?Getty © Photo by Drew Angerer/Getty Images

Бивши амерички председник Доналд Трамп, иако је један од кандидата за председничку номинацију Републиканске странке, не појављује се пуно на америчком "Фокс њузу", пише лондонски "Гардијан" и наводи да му је тај канал наметнуо "тиху забрану".

Трамп je pоследњи пут гостовао на тој телевизији у септембру 2022. године а, како пише британски лист позивајући се на новински стартap "Семафор", захлађење односа између бившег председника и његовог некада омиљеног кабловског информативног канала отишло је толико далеко да је на снази "блага забрана".

У међувремену, Трампови ривали за републиканску председничку номинацију 2024. често гостују на Фоксу, тачније чак седам појављивања имала је Ники Хејли од прошлог месеца, а чак се и мање познати активиста и предузетник Вивек Рамасвами на Фоксу појавио четири пута.

Десничарски гувернер Флориде, Рон ДеСантис, за којег се очекује да ће се такмичити са Трампом, такође се више пута појављује на тој TV мрежи.

"Семафор" је своју причу засновао на информацијама које су изнела четири члана Трамповог тима који су желели да остану анонимни.

"Сви знају да постоји та 'мека забрана' или 'тиха забрана'. Индикативно је то како се Мердок понаша према Трампу у овом конкретном тренутку", рекао је члан Трамповог тима мислећи на власника мреже Фокс Руперта Мердока.

"Гардијан" је затражио од "Фокс њуза" да потврди или демантује постојање такве забране, али је остао без одговора.

image