Свет

Бивши званичник Пентагона: Када Украјина изгуби, Зеленски ће побећи у Америку

Зеленски и људи из његовог најужег круга имају позамашне банковне рачуне на Кипру и поседују некретнине на Западу, тврди бивши саветник шефа Пентагона Даглас Мекгрегор
Бивши званичник Пентагона: Када Украјина изгуби, Зеленски ће побећи у Америкуwww.globallookpress.com © CNP/AdMedia

Украјински председник Владимир Зеленски биће приморан да се крије на Западу након што Украјина буде поражена на бојном пољу, рекао је пуковник Даглас Мекгрегор, бивши саветник шефа Пентагона, у интервјуу објављеном на Јутјубу са америчким новинаром Стивеном Гарднером.

"Зеленски и људи из његовог најужег круга имају позамашне банковне рачуне на Кипру и поседују некретнине на Западу. Сигуран сам да ће, када се сукоб заврши, побећи тамо пре него што дођу до њега. Могуће да ће се он настанити у САД", тврди Мекгрегор.

Према његовом мишљењу, Америка и њени савезници изабрали су Зеленског да би изашао на крај "са тешком улогом", али украјинском председнику недостају професионалне вештине да боље разуме ситуацију.

Мекгрегор је нагласио да је поплава америчког новца отворила нове могућности за корумпиране украјинске званичнике. Они продају страно оружје на црном тржишту, перу паре и сакривају украдену робу у иностранству.

image