Свет

САД: Због терористичких претњи ухапшен мушкарац албанског порекла

Кола је оптужен да је претио да ће током параде на Дан Светог Патрика у Јонкерсу, убити полицајце и градоначелника
САД: Због терористичких претњи ухапшен мушкарац албанског пореклаwww.globallookpress.com © CHROMORANGE / Bilderbox

Мушкарац албанског порекла, Ридон Кола ухапшен је у САД због због терористичких претњи пре одржавања параде на Дан Светог Патрика у Јонкерсу.

Кола  је оптужен да је претио да ће током параде убити полицајце и градоначелника.

"То је обично оно што терористи желе да ураде. Они желе да тероришу ваш ум, тероришу ваше мисли и уплаше вас", рекао је градоначелник Мајк Спано, преноси Танјуг писање "Кљан Косова".

Албанац је наводно на друштвеним мрежама изражавао подршку радикалном исламском екстремизму а ФБИ наводи да је он овог месеца послао поруку директно полицији Јонкерса, у којој је написао: "Пресрешћу полицајце из Јонкерса и њихове шефове дуж улице Маклин. Биће то сцена ужаса... Алаху Акбар".

Овај 32-годишњак живи у близини руте где се одржава парада а и раније су га испитивали органи за спровођење закона. Овог пута, припадници здружене оперативне групе ФБИ-НИПД за борбу против тероризма пресрели су и ухапсили Кола.

Амерички тужилац је рекао да је управо овог месеца Кола величао Сајфула Саипова, који служи доживотну казну јер је камионом прегазио и убио осморо људи и повредио 15 њих у терористичком нападу на бициклистичкој стази на Менхетну на Ноћ вештица 2017. године, називајући га својим братом.

image
VV inauguration
banner