Свет

Беч: Полиција појачала патроле, могућ исламистички напад

Полиција аустријске престонице саопштила је да су из предострожности одређени објекти под појачаним надзором, као и да не може да прецизира колико ће трајати посебне мере
Беч: Полиција појачала патроле, могућ исламистички нападwww.globallookpress.com © via www.imago-images.de

Бечка полиција појачала је данас патроле на осетљивим местима у главном граду Аустрије, укључујући цркве, након што је домаћа обавештајна агенција те земље примила информације које сугеришу да је планиран исламистички напад.

Градска полиција упозорила је јавност на друштвеним мрежама о појачаном присуству наоружане полиције и специјалних снага у граду, што чини у ретким случајевима, пренео је Ројтерс.

"Наше обавештајне службе имају разлога да верују да је планиран напад са исламистичким мотивом у Бечу", навела је полиција на Твитеру на енглеском.

Бечка полиција је саопштила да су из предострожности одређени објекти под појачаним надзором полицијских снага и додала да не може да прецизира колико ће трајати посебне мере.

Беч спада у једну од најсигурнијих престоница на свету и напади екстремиста су ретки.

Један од ретких напада догодио се 2020. године када је џихадиста убио четири особе у пуцњави пре него што га је полиција ликвидирала.

image