Свет

Лукашенко и Дугин се састали у Минску

Жеља председника је била да руски филозоф Белорусију види својим очима
Лукашенко и Дугин се састали у МинскуAP © AP Photo, File

Председник Белорусије Александар Лукашенко састао се у Минску са руским филозофом Александром Дугином.

Разговор је трајао око два сата, а пожелевши добродошлицу свом госту, председник Лукашенко истакао је да је желео да Дугин Белорусију види својим очима, пренела је белоруска агенција Белта.

"Минск свакако није цела Белорусија, као што ни Москва није сва Русија. Ипак, ви сте искусан човек и можете да погледате Минск како бисте закључили како Белоруси живе. Ви сте Белорус. Надам се да не одвајате то у свом уму и да је не сматрате страном земљом. Упркос чињеници да она сада јесте независна и суверена држава", рекао је Лукашенко.

Он је додао да Дугин може да види стварну слику, ону иза бројева, линија и зареза, и да је то нарочито важно јер људи не разумеју најбоље шта се дешава у Белорусији, нарочито шта се дешавало у прошлости.

"Понекад смо критиковани без разлога. Разумем да постоји, или је постојала, завист или нешто друго, неки други разлози. Због тога особа вашег калибра, јавна личност која може да сагледа стварност. Надам се да ће сваки руски грађанин, не само сваки Рус, сазнати о томе како Белоруси размишљају и живе. Веома сам заинтересован за то јер морамо да живимо заједно. Не треба да бежимо једни од других, без обзира на све", истакао је Лукашенко.

 

image
VV inauguration
banner