Свет

Украјински посланик: Свим силама подржаћу чланство тзв. Kосова у Савету Европе

Kомитет министара разматраће данас захтев Приштине за чланство у тој организацији
Украјински посланик: Свим силама подржаћу чланство тзв. Kосова у Савету Европеwww.globallookpress.com © Council of Europe Parliamentary/via Globallookpress.com

Иако није члан Kомитета министара Савета Европе, украјински посланик Алексeј Гончаренко, који је члан Парламентарне скупштине, рекао је данас да ће свим силама подржати чланство тзв. Kосова у Савету Европе.

"Данас ће бити донета прва одлука Kомитета министара и видећемо како ће то ићи. Ја нисам члан тог комитета, ја сам посланик у Парламентарној скупштини. Надам се да ће одлука бити позитивна", казао је он, пренео је "Kљан Kосова".

Гончаренко је истакао да ће подржати случај тзв. Kосова на све могуће начине.

Kомитет министара разматраће данас захтев Приштине за чланство у Савету Европе. Након разматрања пријаве Kомитета министара, коначну реч даће Парламентарна скупштина коју чине представници држава чланица.

Пријем нове чланице у Савет Европе врши се у случају да држава која аплицира добије две трећине гласова.

Подсетимо, Украјински посланик у СЕ Алексеј Гончаренко је на јесењем заседању Парламентарне скупштине Савета Европе затражио признање тзв. Косова и чланство ове самопроглашене државе у тој организацији.

"Тренутно 12 земаља Савета Европе не признаје тзв. Косово. Сада се вама обраћам, молим вас признајте ову земљу као независну јер су се борили за своју будућност, за своју независност. Требало би да седе овде са нама, требало би да буду део Савета Европе", казао је Гончаренко на јесењем заседању Парламентарне скупштине Савета Европе.

image