Свет

Ваздушна узбуна у шест региона Украјине, експлозије у више градова (ВИДЕО)

У Павлограду, у Дњепропетровској области, оштећено је индустријско предузеће, али тамо је пожар већ угашен, саопштио је начелник регионалне војне администрације Сергеј Лисак
Ваздушна узбуна у шест региона Украјине, експлозије у више градова (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Aleksandr Gusev/Keystone Press Agency

Руски артиљерци извели су напад на положаје украјинских снага у Александар-Калиновски, Маринки и Авдејевки у ДНР, рекао је за Спутњик Вадим Астафјев, портпарол групе Југ.

Експлозије су одјекнуле у Кијеву и неколико других градова и региона Украјине након што је широм земље објављено упозорење о ваздушном нападу.

Украјинско издање "Огледало недеље" пише о експлозијама у Херсону, који контролишу Оружане снаге Украјине, Сумској области и Павлограду. Такође, украјинска телевизија "ТСН" преноси да су експлозије одјекнуле и у Кијеву, Кијевској области и у Дњепропетровску.

У Павлограду, у Дњепропетровској области Украјине, оштећено је индустријско предузеће, али тамо је пожар већ угашен, саопштио је начелник регионалне војне администрације Сергеј Лисак. 

Упозорење за ваздушни напад проглашено је у Николајевској, Одеској, Харковској, Сумској, Полтавској и Дњепропетровској области Украјине, показују подаци онлајн мапе Министарства дигиталне трансформације земље.

image