Свет

Скот Ритер: Русија може да победи Украјину до почетка јесени

Бивши инспектор за оружје УН и обавештајац америчког маринског корпуса сматра да је Русија акумулирала моћан војни потенцијал како би победила
Скот Ритер: Русија може да победи Украјину до почетка јесениwww.globallookpress.com © Tsitsagi Nikita/news.ru

Амерички војни аналитичар Скот Ритер сматра да не постоје предуслови да Русија изгуби у сукобу у Украјини.

Бивши инспектор за оружје УН и обавештајац америчког маринског корпуса сматра да је Русија акумулирала моћан војни потенцијал како би победила.

"Нема разлога да верујемо да ће Русија изгубити", рекао је Ритер, одговарајући на питање новинара о опцијама за развој догађаја у Украјини.

Бивши инспектор за оружје УН и обавештајац америчког маринског корпуса сматра да је Русија акумулирала моћан војни потенцијал да би победила.

"Ја лично верујем да је Русија акумулирала војни потенцијал да војно порази Украјину до краја овог лета, почетка јесени", додао је он, преноси агенција РИА новости.

Ритер је у Санкт Петербургу, као независни војни експерт, представио своју књигу о нуклеарној безбедности "Трка разоружања". Књига говори о закључењу и испуњењу обавеза из Уговора о елиминацији нуклеарних снага средњег домета (ИНФ) крајем осамдесетих година прошлог века.

Ритер је раније изјавио да је скептичан у погледу шанси за украјинску контраофанзиву.

image
VV inauguration
banner