Свет

"Волстрит џорнал" открио идентитет могуће нове директорке Твитера

Шефица за глобално рекламирање у компанији "Ен-Би-Си Јуниверсал" Линда Јакарино у преговорима је да преузме ту функцију од Илона Маска, пише амерички лист
"Волстрит џорнал" открио идентитет могуће нове директорке ТвитераGetty © Slaven Vlasic/Getty Images for The Girls' Lounge

Председница за глобално рекламирање и програме партнерстава у компанији "Ен-Би-Си Јуниверсал" Линда Јакарино у преговорима је да постане нова извршна директорка Твитера, сазнаје "Волстрит џорнал".

Јакарино ради у Ен-Би-Сију више од деценије, где се залагала за проналажење бољих начина за мерење ефикасности реклама, наводи амерички лист.

Она је уједно била и једна од кључних играча у покретању стриминг сервиса "Пикок".

Власник "Твитера" Илон Маск синоћ је саопштио да је пронашао правог кандидата за позицију извршног директора ове друштвене мреже, али није обелоданио о коме је реч.

"Узбуђен сам што могу да објавим да имамо нову извршну директорку 'Твитера'. Она почиње да ради за око шест недеља", објавио је Маск на Твитеру.

Маск је потврдио да ће преузети послове "извршног председника и техничког директора за надзор производа, софтвера и система", пренео је Ројтерс.

image