Свет

Илон Маск дошао у седиште "Твитера" носећи лавабо (ВИДЕО)

Нови власник компаније на први дан посла донео умиваоник
Илон Маск дошао у седиште "Твитера" носећи лавабо (ВИДЕО)www.globallookpress.com © www.imago-images.de

Илон Маск је објавио снимак свог уласка у седиште компаније "Твитер" на коме у рукама носи предмет налик умиваонику, а видео је пропратио шаљивом игром речима: "Улазим у седиште Твитера – имајте то на уму!"

Let that sink in би у буквалном преводу значило "пустите тај умиваоник унутра", али заправо значи намеру да се нешто размотри како би могло у потпуности да се разуме и процени. То је и Маскова игра речима, будући да се "умиваоник" на енглеском каже sink.

Власник компаније "Тесла" и извршни директор "Спејс иксa" је на свом Твитер налогу објавио снимак уласка у седиште компаније у Сан Франциску.

Потенцијални купац "Твитера" написао је у одговору на свој снимак да је у тој компанији "упознао много кул људи".

Упркос Масковом драматичном уласку, и даље није прецизирано да ли је његова куповина Твитера завршена. 

"Твитер" је потврдио "Асошијејтед пресу" да је Масков видео аутентичан, али није желео даље да коментарише.

Маск има времена до петка у 17 часова по источном времену да заврши свој договор о куповини "Твитера", а у супротном ће се поново суочити са суђењем.

Илон Маск је раније намеравао да преузме друштвену мрежу за 44 милијарде долара, али је потом желео да се повуче из посла уз објашњење да је Твитер сакрио број лажних профила, што утиче на његову вредност.

"Твитер" је узвратио тужбом, па је суд у Делаверу, где је тужба поднета, дао рок до петка у пет поподне по локалном времену да Маск комплетира куповину, или ће судски поступак по тужби бити покренут.

Најбогатији човек света, према наводима америчких медија, у наредном периоду упознаће се са пословањем и радом "Твитера", а запосленима ће се обратити у петак.

Иначе, Маск је своје занимање на Твитер профилу, друштвеној мрежи на којој је веома утицајан и има више од 110 милиона пратилаца, променио у "Chief Twit", што би могло да се преведе као шеф или "поглавица" Твитера. Такође, као своју локацију означио је "управна зграда Твитера".

image