Свет

Поново лажне вести са Запада: У прилогу о нападу на Москву приказан снимак из Америке (ВИДЕО)

По великом саобраћајном знаком на енглеском језику одмах је јасно да у питању није Русија
Поново лажне вести са Запада: У прилогу о нападу на Москву приказан снимак из Америке (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda/Global Look Press

Један амерички медиј објавио је снимак урушавања зграде у савезној држави Ајови, и то у склопу сегмента о ударима украјинских дронова на Москву.

Напад се догодио 30. маја када је неколико украјинских беспилотних летелица успело да продре у руски ваздушни простор и стигне до Москве, а Министарство одбране Русије саопштило је да се ради о терористичком нападу.

Међутим, снимци који су се појавили у емисији на каналу "Њузмакс" уопште не приказују руску престоницу, већ град Давенпорт у америчкој савезној држави Ајова.

По великом саобраћајном знаком на енглеском језику одмах је јасно да у питању није Русија. Знакови написани на енглеском и руском нису неуобичајени у Москви, али би ознаке написане само на енглеском биле веома необичан призор.

У наставку емисије приказани су стварни снимци из Москве, на дан украјинског напада. 

У нападу дроновима на престоницу Русије учествовало је осам дронова авионског типа, саопштено је из руског министарства, које је нагласило да су сви непријатељски дронови уништени. Три дрона нису успела да стигну до циља. Према речима представника хитних служби, дронови су ударили у две стамбене зграде у Москви, једну у Профсајузној улици, другу у Атласовој у Новој Москви, а повређених није било.