Свет

Би-Би-Си секс-скандал: Идентитет водитеља открила његова супруга

Британски таблоид "Сан" пренео је оптужбе мајке младића коме је водитељ наводно током година платио око тридесет пет хиљада фунти у замену за експлицитне фотографије
Би-Би-Си секс-скандал: Идентитет водитеља открила његова супругаGetty © Photo by Leon Neal

Супруга једног од најпознатијих водитеља Би-Би-Сија Хјуа Едвардса саопштила је да је управо њен супруг у центру скандала који од петка потреса Велику Британију.

У саопштењу у његово име, Едвардсова супруга Вики Флајнд је написала да њен супруг "пати од проблема повезаних са менталним здрављем" и да је тренутно у болници на лечењу.

"Ову изјаву дајем у име свог супруга Хјуа Едвардса, након пет, за нашу породицу изузетно тешких дана, рекла је Флајнд медијима у среду. "Радим ово првенствено из бриге за његово ментално стање и како бих заштитила нашу децу". 

Флајнд је рекла да њен супруг пати од "озбиљних менталних проблема" и да се последњих година "лечио од тешке депресије". Како је додала, његово стање се након контроверзи знатно погоршало. 

Хју Едвардс је светској јавности познат као главни водитељ Би-Би-Сија током сахране и периода националне жалости због смрти британске краљице Елизабете Друге.

Како је све почело?

Британски таблоид "Сан" пренео је оптужбе мајке младића коме је водитељ наводно током година платио око тридесет пет хиљада фунти у замену за експлицитне фотографије. Малдић је, како се објашњава, на почетку трансакције био малолетан. 

У међувремену се огласио адвокат младића, који сада има двадесет година, саопштењем у којем се негира истинитост навода његових родитеља и истиче да "није било никаквих криминалних радњи".

Међутим, родитељи су остали при својим тврдњама. Једна од тврдњи је и да је младић новац трошио на наркотике и да би "умро од прекомерне дозе" да је наставио да добија новац од телевизијске звезде.

Дан пошто је Би-Би-Си потврдио да је водитељ оптужен за сексуално злостављање суспендован, пристигле су нове притужбе против њега, овог пута због увредљивих и претећих порука.

Двадесетогодишњи младић показао је Би-Би-Сију садржај спорних порука, изјавивши да се плаши водитеља оптуженог да је платио другом тинејџеру десетине хиљада фунти за експлицитне фотографије.

Како је испричао за Би-Би-Си њуз, водитељ га је анонимно контактирао на апликацији за упознавање, да би комуникацију наставили на другим платформама када му је водитељ открио свој идентитет.

Иако је било притисака да се упознају уживо, до сусрета није дошло.

Водитељ је младићу, како тврди, упутио низ претећих порука.

Би-Би-Си њуз је потврдио да су поруке послате са броја телефона који припада водитељу.

Из Би-Би-Сија су рекли да су за први случај сазнали у мају, а да су нове оптужбе добили у четвртак. 

Како је накнадно писао "Сан", водитељ је након суспензије "два пута у паници" позвао првог младића.

"Шта си то урадио", упитао га је водитељ захтевајући да "каже мајци да заустави истрагу", пише британски таблоид. 

"Сан" је на насловној страни затим објавио и фотографије дописивања Едвардса и још једног тада 17-годишњег младића, који га је у то време пратио на "Инстаграму".

Младић тврди да је био "запањен" чињеницом да је "тако славна личност“ са њим успоставила контакт и да так сада, као одрасла особа, увиђа колико је то било неумесно.

Четврта особа је водитеља оптужила да је прекршио ковид мере током пандемије када му је дошао у посету 18. фебруара 2021. године.

Водитељ је наводно возовима и подземном железницом прешао Лондон са запада на исток и наставио даље ван града "само да би са младићем попио чај".

Младић инсистира да није било сексуалног односа, али да му је водитељ, иако га је познавао само преко интернета, послао три уплате у укупном износу од 650 фунти, као и да се понашао као да је младић "његово власништво".

Британски секретар за правосуђе Алекс Челк позвао је Би-Би-Си да "доведе кућу у ред" и одмах испита оптужбе како би се избегло нарушавање угледа невиних људи.

Током викенда, док су медији и даље спекулисали о ком водитељу је реч, многе Едвардсове колеге су се превентивно ограђивале од случаја.

Едвардс је преносио и венчања принца Вилијама и Kејт Мидлтон, принца Харија и Меган Маркл, као и прославе дијамантског и платинастог јубилеја краљице Елизабете Друге, инаугурацију америчког председника Барака Обаме и сахрану Нелсона Манделе.

image