Свет

Синдром гафова у Белој кући: Бајденови лапсуси прешли на потпредседницу, или подсвест ради? (ВИДЕО)

"Када уложимо у чисту енергију, електрични транспорт и смањимо популацију, више наше деце ће моћи да удише чист ваздух и пије чисту воду", казала је потпредседница САД
Синдром гафова у Белој кући: Бајденови лапсуси прешли на потпредседницу, или подсвест ради? (ВИДЕО)Getty © Photo by Chip Somodevilla/Getty Images

Након бизарних гафова председника САД Џозефа Бајдена, који не престају да забрињавају америчку и светску јавност, чини се да је и потпредседница Камала Харис кренула тим путем. Наиме, говорећи на конференцији посвећеној борби против климатских промена, Харис је направила необичан лапсус и позвала на "смањење популације зарад будућих генерација", преносе "РИА Новости".

"Када уложимо у чисту енергију, електрични транспорт и смањимо популацију, више наше деце ће моћи да удише чист ваздух и пије чисту воду", казала је потпредседница САД Камала Харис на конференцији о климатским променама.

Харис је напоменула да Сједињене Државе имају глобални циљ да смање емисије гасова стаклене баште до 2030. године и потпуно обуставе овај процес до 2050. године. Како је навела, земља је спремна да улаже у ово и да је то допринос не само локалној економији, већ и здрављу свих Американаца.

Међутим, како произлази из исправљеног текста говора потпредседнице, објављеног на сајту Беле куће, наводи се да није мислила на "популацију" (population), већ на "загађење" (pollution).

Америчка потпредседница као да је од шефа Беле куће покупила "вирус гафова", пошто и сама почиње да у јавности изговара ствари због којег се људи у САД питају да ли је способна за обављање те високе функције.

Наиме, у јулу прошле године, Харис је дала још једну бизарну изјаву, рекавши да у Сједињеним Државама свакодневно има "женских трудноћа, што је озбиљан проблем за земљу".

"Слушајте, жене затрудне у Америци сваки дан, а ово је озбиљан проблем", казала је америчка званичница током говора на тему абортуса.

Она је додала да власти морају брзо да реагују у тренутној ситуацији како би вратиле "заштитне мере" за жене које су суочене са "ризиком" због судске одлуке којом су поништене уставне гаранције права на абортус.

image