Свет

Папа затражио састанак са руским патријархом

Место сусрета, на предлог папе, могла би бити транзитна зона на једном од аеродрома у Москви, преноси ТАСС
Папа затражио састанак са руским патријархомwww.globallookpress.com © Claudio Peri

Папа Франциско предложио је руском патријарху Кирилу да се са њим сретне уживо на једном од московских аеродрома у такозваној транзитној зони.

Транзитна зона сматра се за неутралну, што имплицира да онда нико не би могао да се успротиви одласку папе у Русију, јер би одређени део јавности био против тога.

"Уколико се патријарх одазове, онда би овај сусрет могао да буде организован 31. августа на путу папе до Монголије, или 4. септембра, при повратку", рекао је за ТАСС председник Светског савеза старовераца Леонид Севастјанов, након разговора са поглаваром Римокатоличке цркве. 

Како је даље навео, папа предлаже да се не одлаже са сусретом и да разговор буде одржана на аеродрому Внуково или Домодедово.  

Недавно, специјални изасланик папе посетио је Кијев, након чега је био и у Москви. Он је разговарао са председником Украјине, док је у Русији говорио са саветником председника Русије и патријархом Кирилом. 

Пре пар дана медији су пренели и да је папа упутио писмо председнику САД Џозефу Бајдену, у којем га је позвао да утиче на проналазак мирног решења за сукоб у Украјини. 

image