Свет

Британска амбасадорка на рапорту: Без коментара на оптужбе о нападу на Црноморску флоту

Дебора Бронерт ћутке прошла поред новинара и грађана који су скандирали да је Британија "терористичка земља"
Британска амбасадорка на рапорту: Без коментара на оптужбе о нападу на Црноморску флотуGettyimages.ru © Andreas Rentz / Staff

Британска амбасадорка у Русији Дебора Бронерт дошла је у руско министарство спољних послова у које је била позвана на разговор, како би јој били предати докази у вези са умешаношћу Лондона у нападe на Севастопољ, преносе РИА Новости.

Бронерт је јутрос око 10 часова стигла у Министарство, а пре тога су испред зграде већ стајали људи који су скандирали да је "Британија терористичка земља".

Амбасадорка није реаговала на скуп, ћутке и без разговора са новинарима ушла је у зграду руског министарства спољних послова.

Бронерт се на састанку задржала нешто више од пола сата, након чега је одбила да да изјаву за медије.  

Подсећамо, званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова рекла је да ће британска амбасaдорка у Москви бити позвана у руско Министарство спољних послова у вези са умешаношћу Лондона у украјински напад на Севастопољ.

Руска страна рекла је да ће представити британској амбасадорки материјале и доказе о умешаности Лондона у терористички напад на базу Црноморске флоте.

"Обећавам вам да ће исте материјале, које ћемо предати као доказ британској страни, добити и шира јавност", поручила је Захарова.

 

 

 

image