Свет

Роберт Кенеди Млађи: Зашто провоцирамо рат са Русијом, нуклеарном супердржавом?

Кандидат за демократску номинацију за председника САД коментарисао је односе Русије и Кине и потенцијалну конфронтацију САД и Русије
Роберт Кенеди Млађи: Зашто провоцирамо рат са Русијом, нуклеарном супердржавом?www.globallookpress.com © Julia Nikhinson - CNP

Кандидат за демократску номинацију за председника Сједињених Америчких Држава и потомак бившег америчког председника Џона Кенедија, Роберт Кенеди Млађи, изјавио је да је Вашингтон својим акцијама испровоцирао Русију и довео до зближавања Пекинга и Москве, што је, како оцењује, "најгори геополитички резултат". 

Како преноси "Форбс брејкинг њуз", Кенеди је додао да је тренутна америчка политика довела до јачања БРИКС-а и до тога да данас чак 40 држава света прети да одустане од долара. 

Ако се то настави, како каже, Велика депресија ће за Американце бити знатно лакши период у поређењу са оним који можда очекује САД у будућности. 

Роберт Кенеди Млађи истиче и да Русија данас има више нуклеарног оружја него САД, те да разлика износи барем 1.000 бојевих глава.

"Многи тврде и да је њихово оружје знатно боље од нашег, да они имају противракетно оружје, које заиста ради и које може да заустави пројектиле које иду ка Русији", упозорава он.

"Зашто ми онда провоцирамо рат са нуклеарном супердржавом?", упитао је он.

Подсетимо, Кенедија, нећака покојног бившег председника Џона Ф. Кенедија, критикују због прихватања појединих теорија завере, противљења ковид вакцинама и противљења слању америчке војне и финансијске помоћи Украјини.

И поред критика, Кенеди Млађи представља озбиљну претњу Бајдену у трци за номинацију. Кенеди се противи уласку Украјине у НАТО и залаже за преговоре са Москвом, због чега, како оцењују из руског Министарства спољних послова, њега можда очекује прогон и због чега га већ данас узнемиравају. Познато је и да Кенедија симпатише и бивши амерички председник Доналд Трамп.

image