Свет

Блинкен: Још 200 милиона долара помоћи за Украјину

Нови пакет помоћи укључује муницију за противваздушну одбрану, артиљеријске метке, противоклопне системе и додатну опрему за чишћење мина
Блинкен: Још 200 милиона долара помоћи за Украјину© TANJUG/AP Photo/Jose Luis Magana

САД ће обезбедити додатних 200 милиона долара помоћи Украјини, као вид подршке кијевском режиму у сукобу против Русије, изјавио је амерички државни секретар Ентони Блинкен, преноси "Спутњик интернешенел".

"Данас објављујемо следећи пакет безбедносне помоћи Украјини док брани своју територију и штити свој народ. Овај пакет, који је процењен на 200 милиона долара и који се реализује на основу председничких овлашћења, укључује муницију за противваздушну одбрану, артиљеријске метке, противоклопне системе и додатну опрему за чишћење мина", навео је Блинкен у саопштењу.

САД и њихови савезници ће наставити да подржавају Украјину онолико дуго колико је потребно за постизање решења, додаје се у саопштењу.

Безбедносна помоћ која се обезбеђује Украјини преко председничких овлашћења укључује опрему из постојећих залиха америчког Министарства одбране, уместо куповине од произвођача.

image