Свет

Трамп неће учествовати на првој републиканској дебати, али ће дати интервју

Председница Републиканског националног комитета Рона Мекдонел је приватно позивала бившег председника да се појави на дебати
Трамп неће учествовати на првој републиканској дебати, али ће дати интервјуGetty © Mike Stobe / Stringer

Бивши председник САД Доналд Трамп неће учествовати на првој дебати кандидата за председничку номинацију Републиканске странке, већ ће дати интервју једном од најгледанијих америчких водитеља Такеру Карлсону, објавио је данас "Њујорк тајмс", позивајући се на неименоване изворе, преноси Танјуг.

Према сазнањима листа, Трамп је људима из свог блиског окружења саопштио да је одлучио да прескочи дебату у Милвокију, а интервју са Карлсоном, бившим водитељем конзервативног "Фокс њуза", требало би да буде приказан на Твитеру током трајања дебате.

Председница Републиканског националног комитета Рона Мекдонел је приватно позивала бившег председника да се појави на дебати, а прошлог месеца је чак и отпутовала у Трампов приватни клуб у Бедминстеру, у Њу Џерсију, како би лично разговарала са њим.

Са Трампом су разговарали и челници "Фокс њуза", који организује прву дебату републиканских кандидата за председника САД, међутим то изгледа није утицало на његову одлуку.

Дебата је заказана за 23. август у Милвокију, у америчкој савезној држави Висконсин.

image