Свет

Трамп прикупио 7,1 милион долара после хапшења у Атланти

У петак Трамп је зарадио 4,18 милиона долара, што је највећа зарада до сада, изјавио је портпароле његове кампање
Трамп прикупио 7,1 милион долара после хапшења у Атлантиwww.globallookpress.com © Fulton County Sheriff's Office

Бивши председник Доналд Трамп прикупио је скоро 20 милиона долара за протекле три недеље, што је период који се отприлике поклапа са подизањем оптужница против њега у случајевима повезаним са његовим тврдњама да је покраден на изборима 2020, изјавио је портпарол Трампове кампање у суботу, преноси Ројтерс.

Откако се у четвртак појавио на суђењу у случају рекетирања и преваре у Атланти, у држави Џорџија, бивши председник је добио 7,1 милион долара, саопштио је Трампов портпарол Стивен Чунг на Иксу (платформи која се раније називала Твитер).

Само у петак Трамп је зарадио 4,18 милиона долара, што је највећа зарада у његовој кампањи до сада, изјавио је Чунг. Његове полицијске фотографије, које је у четвртак објавио суд у Џорџији, појавиле су на чашама, мајице, шољама и постерима, чак и на луткама.

Снимак Трампа са црвеном краватом и мрким погледом снимљен је након што је републикански председнички кандидат ухапшен на основу више од десет оптужби за кривична дела, после чега је пуштен уз кауцију.

Трамп, који је изабран за председника 2016, али је затим поражен од демократског кандидата Џозефа Бајдена 2020, поново се бори за номинацију Републиканске странке за председника.

Трамп се тренутно суочава са четири оптужнице, укључујући две које се односе на његове тврдње да су му избори украдени и напад на Капитол од 6. јануара 2021. у Вашингтону.

Трамп је одбацио ове оптужбе.

Суд у Џорџији оптужио је Трампа 15. августа, након истраге окружног тужиоца округа Фултон Фани Вилис због оспоравања изборних резултата у овој држави 2020. године.

 

image