Свет

Џорџ Буш: Зеленски је чврст, могао би бити из Тексаса

Стање у Украјини је важно за безбедност Сједињених Америчких Држава. САД и даље морају да подрже људе попут Зеленског када покажу храброст, рекао је Буш.
Џорџ Буш: Зеленски је чврст, могао би бити из ТексасаGetty © Manny Ceneta

Бивши амерички председник Џорџ Буш сматра да је украјински председник Владимир Зеленски толико чврст да би могао бити из Тексаса.

"Па, он је чврст момак, прави Тексашанин", рекао је Буш путем видео линка током конференције у Кијеву.

Буш, иначе, није рођен нити је пореклом из Тексаса, чији је гувернер био од 1995. до 2000. године. Он је рођен у Конектикару и долази из утицајне политичке династије са североистока САД.

Буш је такође рекао да ће бити све теже убедити Американце да је помоћ Украјини у њиховом најбољем интересу.

"Прво и најважније, Украјина треба да се позабави корупцијом. Недавна реконструкција владе показала је да Зеленски то жели да уради", рекао је Буш.

Буш је рекао да види руског председника Владимира Путина као "градитеља империје, који се можда неће зауставити на инвазији Украјине".

Према његовим речима, ако Путин не буде заустављен у Украјини, САД ће морати да буду укључене у помоћ земљама попут Пољске, Литваније и Летоније.

"Стање у Украјини је важно за безбедност Сједињених Америчких Држава. САД и даље морају да подрже људе попут Зеленског када покажу храброст", рекао је Буш.

image