Свет

Бивши амерички војни обавештајац: Зеленски спрема излазну тактику - повлачење

Москва је имала довољно времена да израчуна све могуће кораке украјинске војске, због чега су постали лака мета, закључио је Тони Шафер
Бивши амерички војни обавештајац: Зеленски спрема излазну тактику - повлачењеwww.globallookpress.com © © Andriy Andriyenko

Оружане снаге Украјине мораће да промене тактику због сталних неуспеха и пређу у повлачење, рекао је бивши амерички војни обавештајац Тони Шафер у интервјуу за Јутјуб канал "Џаџинг фридом".

"Мислим да Зеленски сада припрема становништво на чињеницу да ће Оружане снаге Украјине морати да заузму одбрамбене позиције пред новим потенцијалним руским напредовањем", рекао је он.

Према војним изворима, нема доказа да је украјинска војска значајно напредовала у контраофанзиви. Ова ситуација се развила због ефикасности руске линије одбране, преносе РИА Новости.

"Москва је имала довољно времена да израчуна све могуће кораке украјинске војске, због чега су постали лака мета", закључио је Шафер.

Владимир Путин је 21. јула приметио да непријатељска војска није у стању да постигне никакве резултате, а западни покровитељи су очигледно разочарани током офанзиве.

image