Свет

Џајић: Победа донела на самопоуздању, јако је битно имати расположена крила и нападаче

Председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Драган Џајић честитао је играчима и стручном штабу "орлова" на победи против Литваније у мечу квалификација за Европско првенство, које ће наредне године бити одржано у Немачкој
Џајић: Победа донела на самопоуздању, јако је битно имати расположена крила и нападаче© ATA Images

Србија је у Каунасу победила Литванију 3:1 у мечу групе Г квалификација за ЕП 2024.

Србија и Мађарска имају по 10 бодова, док је Црна Гора трећа са осам. Бугарска и Литванија су освојиле по два.

"Оно што је најважније, а ја сам тако размишљао, кад су почеле квалификације рекао сам да не смемо потценити ни једног противника, не смемо да верујемо да смо сигурни учесници ЕП, јер је свака утакмица за себе. И овај је била посебна, јер смо дошли у ситуацију да је било бити или не бити и са те стране све честитке играчима и стручном штабу. Победа има и психолошки утицај на играче, донело им самопоуздање, после оног пораза од Мађара", рекао је Џајић, преноси званични сајт ФСС.

Александар Митровић је постигао сва три гола за селекцију Србије на мечу са Литванијом.

"Он се доказује из године у годину и заиста је веома битан играч за нашу репрезентацију. Ја му само желим да буде здрав и да што дуже игра за репрезентацију. Још једном све честитке Митровићу, наравно свим играчима, али дати овако три гола на једној веома важној утакмици заиста је један, да не кажем подвиг, али јесте ремек дело", додао је председник ФСС.
Србија је сва три гола постигла после продора и акција по левом крилу.

"Увек сам био мишљења да голови падају кад су добра крила и кад имате доброг центрафора, тако сам ја схватао фудбал, и у моје време се тако играло. Свака лопта која је са стране дошла била је шанса за нашу репрезентацију и то се показало у овом тренутку да је добро. Наравно, могли би о томе да причамо дуго, али нема потребе за то, некад и не можете да пробијете по боковима да би дошла лопта до центрафора... Оно што је најбитније и најважније, то је да смо у овом тренутку победили и да сад мирније можемо да гледамо на наставак квалификација", истакао је Џајић.

Србија ће 14. октобра гостовати селекцији Мађарске, а три дана касније дочекаће Црну Гору.

image
VV inauguration
banner