Свет

Пакистанска полиција отпочела истрагу због атентата на бившег премијера Кана

Канове присталице блокирале путеве у знак протеста
Пакистанска полиција отпочела истрагу због атентата на бившег премијера КанаNone © AP Photo/K.M. Chaudhry

Пакистанска полиција отпочела је данас истрагу због покушаја убиства бившег премијера Имрана Кана и открила да су напад извеле две особе.

У копији извештаја полиције града Вазирабада, у коју је Ројтерс имао увид, наводи се да је један човек из Кановог окружења извадио пиштољ и почео да пуца, ранивши при томе бившег пакистанског премијера и десет других људи, од којих је један касније преминуо.

Британска агенција јавила је да су Канове присталице данас блокирале путеве у близини престонице Исламабада. Они су ометали саобраћај, приморали школе да обуставе наставу, а све у знак протеста због покушаја убиства бившег премијера.

Имран Кан, коме је парламент у априлу изгласао неповерење, упуцан је док је поздрављао окупљену масу са возила са којег је предводио антивладин марш. Он се опоравља од повреде ноге у свом дому у Лахореу након што је оперисан у болници у том граду, а најавио је да ће наставити протестни марш ка Исламабаду када се опорави.

Он од премијера Шехбаза Шарифа, од којег је изгубио на изборима у априлу, тражи да поднесе оставку и распише превремене изборе.

image