Свет

Амерички новинар: Зеленском се ближи гнусни крај, контраофанзива постала самоубилачка мисија (ВИДЕО)

Западни медији су саучесници у промовисању одређених наратива о Украјини, али се пукотине у том наративу већ назиру, оцењује амерички политичи аналитичар Џексон Хинкл

Украјинском председнику Владимиру Зеленском могао би да се ближи "гнусни крај", а најмање на чему би руско-украјински сукоб могао да се заврши јесте да Русија заузме "све од Одесе до Харкова", рекао је амерички политички аналитичар и водитељ подкаста "Дајв" Џексон Хинкл за РТ. 

"Сваки сарадник америчких служби у иностранству кад-тад доживи пропаст", рекао је Хинкл, наводећи примере Садама Хусеина и Осаме Бин Ладена и додајући да се Зеленском "можда" ближи такав "гнусни крај."

Указујући да се дуго најављивана украјинска офанзива свела на "самоубилачку мисију", Хинкл је навео да би хиљаде људи већ требало да преплаве улице Украјине у протесту против кијевске владе, али да се то не дешава због страха да ће завршити "у затвору или још горе." 

Коментаришући могући исход сукоба, амерички аналитичар каже да је његово лично мишљење да би за украјински народ било најбоље да Русија заузме "сваки педаљ украјинске територије и очисти је од нациста".

Хинкл оцењује да ће Москва заузети најмање територију од "од Одесе до Харкова", додавши притом да сматра вероватним сценарио у оквиру којег Пољска улази у западну Украјину уз сагласност Вашингтона, који, заједно са Лондоном, "жели да претвори Европу у нову силу."

"Они желе да се Пољска уздигне придруживањем Украјини. Они желе да изграде нордијске државе на граници са Русијом. И желе да униште Немачку, Италију и Француску" привреду, рекао је Хинкл, напомињући да САД већ гурају политику за сузбијање раста те три земље и да су, како је рекао, дигле у ваздух гасовод Северни ток и тиме узроковале крах европских економија.

Трачак светлости у медијском мраку Запада

Хинкл истиче да су западни медији главног тока "сто одсто" саучесници у промовисању одређених наратива о Украјини, али напомиње да се пукотине у том наративу већ назиру.

Он напомиње да је сада, први пут од ескалације сукоба, број Американаца који се противе даљем наоружавању владе Зеленског већи од броја грађана САД који су за то, што великим делом приписује Такеру Карлсону и новинарима попут њега.

САД у односу на Москву као "зомби пустиња"

Амерички градови изгледају као "зомби пустоши у опадању" у поређењу са Москвом, каже амерички новинар Џексон Хинкл.

Он је у интервјуу за РТ приметио да САД дају породицама погођеним пожарима на Хавајима по свега 700 долара, док Украјини шаљу милијарде долара.

"Њих није брига за америчке породице, за људе у нашој земљи, за нашу инфраструктуру", рекао је овај новинар.

Како истиче, први пут борави у Москви и одушевљен је изгледом и атмосфером у главном граду Русије.

"Чисте улице, нема криминалаца који јуре свуда. Улице овде нису преплављене дрогом: фентанилом, опиоидима и другим сличним стварима", каже Хинкл.

image
VV inauguration
banner