Свет

ИСПРАВКА: Телохранитељ Зеленског није се тукао у клубу у САД

Члан украјинске делегације која је допутовала у САД ради учешћа у заседању Генералне скупштине УН није учествовао у тучи у клубу, нити завршио у притвору.
ИСПРАВКА: Телохранитељ Зеленског није се тукао у клубу у САДGetty © Rob Pinney

У првобитно објављеном тексту, наведено је како се телохранитељ украјинског председника потукао испред клуба, након што је сам испровоцирао инцидент терајући друге госте да узвикују "Слава Украјини".

Уз текст, објављен је и снимак са логом дневног листа "Ју-Ес-Еј тудеј" на ком се наводно види инцидент испред Кембел клуба 21. септембра – за који се испоставило да је лажан, због чега је реаговала и сама медијска кућа објавивши деманти.


НАПОМЕНА: Видео који се појавио на друштвеним мрежама је лажан

“Ју-Ес-Еј тудеј није објавио поменути видео, нити је известио о наводном инциденту у којем је учествовао припадник обезбеђења Зеленског. Видео који кружи на друштвеној мрежи Икс, (бивши Твитер), уз лого нашег канала је лажан“, рекао је портпарол “Ју-Ес-Еј тудеј“.  Поднели смо тужбу тој платформи због лажних информација, како бисмо зауставили тренутно ширење дезинформација”, наведено је у тексту тог медија. 



Наводе о тучи демантовао и извршни директор Гербер групе која је власник поменутог бара, нагласивши да „није било никаквог инцидента или туче у Кембелу“. 

Додатно, портпарол Полицијске управе Њујорка рекао је за “Ју-Ес-Еј тудеј“ да „нема кривичних пријава“ који се поклапају са информацијама на објављеном видео снимку.

На ову грешку указао нам је портал Раскринкавање.ме, након чега смо унели неопходне измене.

Извињавамо се свим нашим читаоцима на пренетој дезинформацији.

image