Свет

"Фокс њуз": Трамп је крив за лоше изборне резултате

Време је да се републиканци дистанцирају од бившег председника, преноси "Фокс њуз"
"Фокс њуз": Трамп је крив за лоше изборне резултатеwww.globallookpress.com © CNP/AdMedia

Многи конзервативни политичари оценили су да је време да се Републиканска партија дистанцира од Трампа, нарочито након разочаравајућих резултата на међуизборима, пише козервативни мејнстрим медиј "Фокс њуз". 

Аналитичари сматрају да је Трамп подржао "бизарне кандидате који су лаке победе претворили у неизвесно такмичење, а неизвесне трке су изгубили".

Неки нису пропустили прилику да Трампов неуспех упореде са ДеСантисовим успехом на Флориди. "Све моје колеге из странке су толико бесне на Трампа, то никад нисам видео", написао је на Твитеру Мајкл Брендан Доуерти и додао да је једини човек кога је Трамп напао пре избора - ДеСантис - несумњив победник на међуизборима. 

Чула су се и мишљења да Трампово обраћање које је заказао за 15. новембар заправо треба да буде представљање ДеСантиса као републиканског председничког кандидата 2024.

"Ако желите да се суочите са Трампом, он никад није био слабији", поручио је репортер Фил Вегман на Твитеру, алудирајући на председничке изборе 2024. године. 

Од изборних утакмица чији се исход знао у среду ујутру, кандидати које подржава Трамп су освојили 9, а изгубили 8, према анализи Аксиоса. 

image