Свет

Ванредно у Њујорку, објављено упозорење: Не покушавајте да путујете (ВИДЕО)

Екстремне падавине изазвале колапс у најнасељенијем граду у Америци, а метеоролози су упозориле становнике да се помере на виша места
Ванредно у Њујорку, објављено упозорење: Не покушавајте да путујете (ВИДЕО)© Tanjug/AP Photo/Robert Bumsted

Обилни пљускови после недељу дана углавном сталних падавина изазвали су данас изненадне поплаве у Њујорку, пореметиле рад метроа у најнасељенијем граду у САД и претвориле многе улице у мала језера.

Упозорење о поплавама важило је у Њујорку до поднева по локалном времену, јер је на неким локацијама пало више од пет центиметара кише, а очекивало се још толико у року од неколико сати, саопштила је Национална метеоролошка служба, пренео је Ројтерс.

"Померите се сада на виша места. Делујте брзо да бисте заштитили свој живот", наводи се у савету Националне метеоролошке службе објављеном на њеном сајту.

Екстремне падавине подстакле су гувернерку Њујорка Кети Хочул
да прогласи ванредно стање за Њујорк, Лонг Ајленд и Хадсон Валеј.

"Молим вас, предузмите кораке да останете безбедни и запамтите да никада не покушавате да путујете по поплављеним путевима", истакла је она у поруци објављеној на платформи Икс (некадашњи Твитер).

На сликама и видео снимцима могу се видети улице и метро који су поплављени широм Њујорка, због чега је био паралисан јутарњи саобраћај.

image