Свет

Турска: Група "Батаљон бесмртника" извела бомбашки напад у Анкари

Информацију је објавио сајт близак Радничкој партији Курдистана, а турски председник је поручио да терористи нису успели "у свом последњем покушају да угрозе мир и безбедност грађана"
Турска: Група "Батаљон бесмртника" извела бомбашки напад у Анкари© TANJUG/AP Photo/Ali Unal

Новински сајт "АНФ њуз", близак милитантној групи Радничка партија Курдистана (ПКК), објавио је да је група под називом "Батаљон бесмртника" извела данас бомбашки напад у турској престоници Анкари.

Двојица терориста извела су бомбашки напад испред зграде Министарства унутрашњих послова у Анкари, услед чега су лакше повређена двојица полицајца, пренео је Ројтерс.

Један нападач се разнео, а другог је убила полиција, навеле су локалне власти.

Напад се догодио у централној четврти Кизилај, на дан када председник Турске Реџеп Тајип Ердоган присуствује седници парламента који се налази на километар од зграде МУП-а.

Ердоган је изјавио да терористи, који су извели бомбашки напад испред Министарства унутрашњих послова у Анкари, нису успели у свом последњем покушају да угрозе мир и безбедност грађана.

"Они нису остварили своје циљеве и никад их неће остварити", рекао је Ердоган обраћајући се посланицима у турском парламенту.

Он је додао да ће Турска наставити да осигурава јужне границе од милитаната који долазе споља.

image