Свет

Турска одговорила на терористички напад: Ваздушни напади на ПКК на северу Ирака

Војне снаге Анкаре уништиле су 20 циљева забрањене курдске групе Радничке партије Курдистана чији "Батаљон бесмртника" је извео бомбашки напад испред зграде Министарства унутрашњих послова у Анкари
Турска одговорила на терористички напад: Ваздушни напади на ПКК на северу Иракаwww.globallookpress.com © Ak Party

Турска је извела ваздушне нападе на северни део Ирака и уништила 20 циљева забрањене курдске групе Радничке партије Курдистана (ПКК), после терористичког напада који је ПКК јуче извршио у Анкари, наводи се у саопштењу турског Министарства унутрашњих послова, преноси Танјуг.

Турска војска је појачала ваздушне нападе на северне ирачке базе ПКК у Гари, Хакурку, Метини и Кандилу наводи се у саопштењу, извештава Ројтерс. 

Новински сајт "АНФ њуз", близак ПКК, објавио је да је група под називом "Батаљон бесмртника" извела бомбашки напад у турској престоници Анкари. Двојица терориста извела су бомбашки напад испред зграде Министарства унутрашњих послова у Анкари, а у нападу су лакше повређена двојица полицајца. Један нападач се разнео у ескплозији, а другог је убила полиција, навеле су турске власти.

Напад се догодио у централној четврти Кизилај, на дан када је председник Турске Реџеп Тајип Ердоган присуствовао седници парламента, који је удаљен само километар од зграде МУП-а.

Ердоган је изјавио да терористи, који су извели бомбашки напад испред Министарства унутрашњих послова у Анкари нису успели у свом последњем покушају да угрозе мир и безбедност грађана.

"Они нису остварили своје циљеве и никад их неће остварити", рекао је Ердоган обраћајући се посланицима у турском парламенту.

Ердоган је додао да ће Турска и убудуће наставити да обезбеђује јужне границе од курдских побуњеника.

image
VV inauguration
banner