Свет

Зеленски поново кадрира: Смене у украјинској Служби безбедности

Недавно је у Украјини избио скандал око куповине хране и одеће од стране Министарства одбране по веома високим ценама
Зеленски поново кадрира: Смене у украјинској Служби безбедностиGetty © Alexey Furman / Stringer

Председник Украјине Владимир Зеленски променио је руководство Службе безбедности, о чему је објављен указ на сајту кабинета украјинског лидера.

Зеленски је разрешио дужности заменика председника СБУ Анатолија Сандурског и именовао бившег шефа главног одељења у деловима Доњецке и Луганске народне републике, Владимира Петриченка, на место шефа СБУ, одељење у Виницкој области.

Поред тога, Зеленски је именовао Тамару Пашковску за шефицу одељења за управљање особљем специјалне службе, а Андреја Падалку за шефа одељења економске подршке, пишу "РИА Новости".

Недавно је у Украјини избио скандал око куповине хране и одеће од стране Министарства одбране по веома високим ценама.

Алексеј Резников, који је у то време био на функцији министра одбране, тврдио је да су ове информације нетачне, али је почетком септембра отпуштен. Према писању медија, разлог за то је корупција.

Крајем августа Зеленски је отпустио Јевгенија Борзилова са места шефа одељења Службе безбедности Украјине (СБУ) у Закарпатској области.

Раније је Зеленски указом унапредио шефа контраобавештајног одељења Службе безбедности Украјине (СБУ) Александра Поклада, именовавши га за заменика шефа одељења.

Другим указом поставио је Александра Пелина за шефа одељења СБУ у делу Запорошке области под контролом Кијева.

image