Свет

Марин Ле Пен: Испорука оружја Украјини продужава сукоб

Француска политичарка је оценила да земље не смеју да одустану од тражења мирног решења
Марин Ле Пен: Испорука оружја Украјини продужава сукобwww.globallookpress.com © Alexander Pohl

Француска политичарка Марин Ле Пен и доскорашњa лидерка странке Национално окупљање (некадашњи Национални фронт) сматра да је једини излаз из ситуације у Украјини "дипломатски, а не војни".

"Испорука оружја, и то све тежег, доприноси наставку овог сукоба, а последица тога су људске жртве", изјавила је Лепен у интервјуу за радио "Франс интер".

Она је истакла да је "обуздавање овог рата велики изазов. Због тога, ови војни аспекти не смеју да доведу до одустајања од тежњи да се нађе мирно решење."

"Ми добро знамо да светски рат може да започне због скоро аутоматског механизма солидарности, што би била трагедија за све наше земље", закључила је Ле Пен. 

Она је прокоментарисала и извештај који је јавном тужиоцу поднео Жилијен Бају о наводном финансирању Националног окупљања од стране руских компанија, за које тврди да је "незаконито финансирање политичких партија".

"Он прича глупости", одговорила је Марин Ле Пен и додала да је не брине исход овог поступка, јер је реч о "потпуно легалном кредиту за који сви знају".

image
VV inauguration
banner