Свет

Нетанијаху: Израел не жели да окупира Газу, али ће кредибилна сила морати да уђе на њену територију

Тако ћемо спречити поновно појављивање организације налик Хамасу, додао је израелски премијер у интервјуу за ТВ Фокс њуз
Нетанијаху: Израел не жели да окупира Газу, али ће кредибилна сила морати да уђе на њену територију© Tanjug/AP Photo/Jacquelyn Martin

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху изјавио је да Израел не настоји да освоји, окупира или управља Газом након рата против Хамаса, али да ће бити потребна "кредибилна сила" да уђе на палестинску територију, како би се спречило појављивање милитантних претњи.

"Ми не желимо да освојимо Газу, не желимо да окупирамо Газу и не желимо да управљамо Газом", изјавио је у четвртак израелски премијер у интервјуу за ТВ Фокс њуз.

Нетанијаху је рекао да ће на тој територији морати да се формира цивилна влада, али да ће се Израел побринути да се напади Хамаса од 7. октобра не понове.

"Морамо да имамо кредибилну силу која ће, ако је потребно, ући у Газу и ликвидирати убице. Зато што ћемо тако спречити поновно појављивање организације налик Хамасу", рекао је Нетанијаху.

image